Catalunya | Resoluciones y posicionamientos | Territorios

Cancelació de les classes pel COVID-19 a Catalunya

Avui, dia 12 de març de 2020, el Govern de la Generalitat ha dictaminat la suspensió de les activitats acadèmiques de col·legis, instituts i universitats a partir de demà dia 13 de març durant els pròxims 14 dies arran de la pandèmia de COVID-19 que afecta el nostre territori.

Preocupats pels drets i benestar dels estudiants, així com de la comunitat educativa i de la població en general, des del Front d’Estudiants de Catalunya, fem les declaracions següents:

  1. La situació actual evidencia les carències del sistema sanitari privat, així com la mercantilització que fa aquest sector de la salut de les persones. Cada vegada és més evident la necessitat d’una internalització i integració dels hospitals privats en un model públic no tan sols per assolir una millor capacitat d’actuació davant de futures crisis sanitàries, sinó per garantir una atenció en salut digna a la totalitat de la població.
  2. Comprenem totes aquelles mesures implantades com a estratègia de prevenció de la propagació del virus SARS-CoV-2 a recomanació de les autoritats sanitàries. A més, exposem la nostra solidaritat a totes aquells i aquelles professionals sanitàries que treballen per la contenció de l’epidèmia.
  3. Oferim també la nostra solidaritat a tot l’alumnat, personal docent i personal auxiliar, així com les seves famílies, que han patit per les irregularitats en el procés d’avaluació i de la situació social actual.
  4. Exigim que l’alumnat sigui informat, per les autoritats i els mitjans de comunicació pertinents, i amb la màxima celeritat possible, de les alternatives que tenen al seu abast per la suspensió de l’activitat acadèmica i, sobretot, en el referent a les activitats avaluables. En aquestes circumstàncies d’excepcionalitat, són especialment importants la claredat i eficàcia en la seva comunicació, responent als dubtes, problemes i reclamacions que puguin sorgir. Treballarem per informar a l’alumnat amb la informació més actual.
  5. Les autoritats acadèmiques competents hauran d’assegurar, en qualsevol cas, alternatives curriculars adequades que mai suposin una violació dels drets de l’alumnat. Serà, per aquest mateix motiu, vital que aquestes informin amb el temps i claredat suficients de qualsevol canvi dels continguts, i vigilin la conservació dels continguts, així com la qualitat de l’educació oferta.
  6. En tot cas, s’haurà d’assegurar que aquesta suspensió no resulti en despeses addicionals per l’estudiantat i les seves famílies.

Finalment, volem demanar a tota la nostra militància, simpatitzants i a la resta de l’alumnat calma i seny davant de l’excepcionalitat vigent. Recordeu les mesures de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries:

  • Rentar-se les mans amb sabó amb freqüència.
  • Tossir a l’interior del colze.
  • Mantenir una distància de seguretat d’1m.

A més, recordeu tenir especial cura en el cas que tingueu contacte amb grups de risc i que teniu el telèfon d’emergències 061 si necessiteu assessorament o creieu que podeu estar infectats.

Entradas Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *